Back to basic…

I den forgangne week-end var Super og jeg på kursus i DKK Viby.
Instruktører var Regin Reinhard og Jannie Nielsen fra Sjælland.

Kurset tog udspring i det man kalder basic handling og blev afviklet i en hyggelig atmosfære i det flotte danske sommervejr.

For ikke agility kendere, handler basic handling om, at hunden arbejder frit foran føreren, hvor man i den form for handling der er meget udbredt nu ofte er meget med hunden og til tider foran og tager imod hunden.
Jeg er af den opfattelse, at man som fører altid kan udvikle sig og blive bedre, så nye veje osv kan bruges i den process, man kan jo altid sortere i den lærdom man tilegner sig.

Vi startede med lidt teori fredag aften i klubhuset, hvor vi også fik en nærmere præsentation af Regin og Jannie.

Lørdagen var hovedsalig om det grundlæggende hvor man både arbejdede tæt på hunden på baner der var lidt snævre og de lidt mere åbne baner, hvor man kunne have lidt mere afstand, samt lidt om de forskellige kommandoer, kropssprog og hvad man ellers bruger på en bane.
Vi fik en masse sjove baner at afprøve det på, og skulle f.eks prøve at løbe nogle baner igennem hvor vi ikke måtte bruge andet end een form for hjælp undervejs, det var bl.a at løbe en bane hvor man ikke måtte pege, en hvor man kun måtte bruge verbale kommandoer osv, ret sjovt at se hvor stor forskel der var på hvad de enkelte hunde reagerede mere eller mindre på og hvor meget det betyder.

Søndagen fortsatte så hvor vi slap om lørdagen.
Der blev suppleret på det vi lavede om lørdagen og vi blev også præsenteret for baner hvor der både skulle handles basic og “tage imod” på samme bane.

En ting der også blev lagt vægt på var handlinslinier og hvor vigtigt det er man ser de linier man skal bevæge sig i som fører, for at sikre et godt flow i sit gennemløb.
Det pointeredes også, at der som sådan ikke var forkerte linier, men nogle kunne være mere risikofyldte end andre.

Sidste punkt på dagen inden konklusionen, var et gennemløb af en hel bane.
Banen var baseret på at det meste kunne gennemløbes med basic handling, med et par steder til undtagelse.
Jeg synes alle klarede banen flot og synes også gennemløbene bar præg af, at folk i en eller anden udstrækning fik noget med sig hjem.
Efter alle havde været banen igennem var der lidt konklusion og Regin og Jannie samt de deltagende kursister takkede for en dejlig week-end.

Nedenfor er et videoklip af Supers og mit gennemløb af den sidste bane, venligst filmet af Sophie Juul Nielsen

Michael Moesby

Bruger meget af min fritid på løb, cykling og lystfiskeri.

Related post

  1. NO IMAGE
  2. NO IMAGE

    2010.06.24

    Superslalom